Росіяни підірвали Каховську ГЕС / скріншот

Російські війська пішли на підрив Каховської ГЕС оскільки бояться форсування Дніпра Силами оборони України.

"Підрив Каховської ГЕС можна називати актом тероризму, ще одним проявом геноциду, спровокованою екологічною катастрофою, але головне те, що це демонстрація рівня страху в окупантів. Вони настільки налякані і бояться форсування Дніпра Силами оборони України, що пішли на підрив дамби", - зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

Він упевнений, що якесь критичне значення на можливості СОУ цей терористичний акт не матиме:

Відео дня

"Від збільшення рівня води постраждає в першу чергу Лівобережна Херсонщина і ті лінії оборони, які російські окупаційні війська всі ці місяці гарячково рили".

"Тим не менш, буде завдано непоправної шкоди природі, будуть затоплені прибережні села, постраждають люди, яких російські терористи знову позбавляють даху над головою. Тільки повне звільнення українських територій і вигнання окупантів зупинить цей нескінченний терор", - додав він.

Підрив Каховської ГЕС - що повідомлялося

Як писав УНІАН, в ніч на 6 червня 2023 року російські війська підірвали дамбу Каховської ГЕС. Цей факт підтвердили в оперативному командуванні "Південь".

Реагуючи на підрив дамби, президент Зеленський скликав екстрене засідання РНБО. За його словами, даний підрив лише підтверджує, що кожен метр української землі вони використовують для терору.

Тим часом в Енергоатомі заявили, що підрив Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для Запорізької атомної електростанції (ЗАЄС), проте ситуація контролюється.