Ілюстрація / REUTERS

Літак Boeing 737-800 китайської авіакомпанії Xiamen Airlines здійснив аварійну посадку в аеропорту Маніли, столиці Філіппін.

Літак вилетів з міста Сямінь, повідомляє РБК з посиланням на китайський телеканал CGTN.

Згідно з даними видання, літак близько години кружляв над аеропортом міста. За даними порталу FlightAware, за 15 хвилин до посадки повітряне судно знижувалося до висоти в кілька сотень метрів. Як відзначає Business Insider, це була невдала спроба сісти, після якої літак знову набрав висоту.

Відео дня

Під час останньої спроби сісти повітряне судно викотилося за межі злітно-посадочної смуги і завалилося на бік. При цьому у літака відвалилася лівий двигун.

Як повідомили в авіакомпанії, усі 157 пасажирів та 8 членів екіпажу на борту літака були благополучно евакуйовані. Ніхто не постраждав внаслідок аварії, передає китайське агентство новин CGTN.

Цей інцидент не призвів закриття злітно-посадкової смуги, іншим рейсам дозволяється відлітати і приземлятися.

Нагадаємо, раніше на борту рейсу авіакомпанії Air China другий пілот курив електронну сигарету, в результаті чого літак пішов на аварійне зниження.

Другий пілот намагався приховати факт свого куріння, але при цьому випадково вимкнув кондиціонер, що призвело до різкого зниження рівня кисню в літаку.