Одразу дві лікарні Закарпаття відкрили відділення екстреної допомоги, оновлені за програмою Зеленського

У Закарпатській області після завершення реконструкції у рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" відразу два приймальних відділення готові до прийому пацієнтів. Відділення були оновлені у Мукачівській і Воловецькій центральних районних лікарнях. Про це на своїй офіційній сторінці у Facebook повідомляє голова Закарпатської облдержадміністрації Анатолій Полосков.

У Мукачівській ЦРЛ для розміщення приймального відділення було реконструйовано перший поверх хірургічного відділення лікарні. Тут були виконані роботи по заливці стрічкового фундаменту, демонтовані перегородки коридору до відділення і проведені оздоблювальні роботи.

Також був облаштований дах на павільйоні для заїзду автомобілів, виконані монтажні роботи з підключення теплової завіси і системи кондиціонування та вентиляції.

Відео дня

У рамках "Великого будівництва" за кошти державного бюджету оновлене приймальне відділення Мукачівської лікарні отримало новий комп'ютерний томограф, УЗД і сучасний рентген-апарат.

Прийом пацієнтів вже почався і в приймальному відділенні Воловецької ЦРЛ. Тут капітальний ремонт був проведений вперше за останні 30 років. Відділення Воловецької лікарні також було оснащено сучасним діагностичним обладнанням - УЗД, цифровим стаціонарним рентген-апаратом і комп'ютерним томографом.

За словами очільника області, на сьогодні на Закарпатті в рамках "Великого будівництва" реконструювали та модернізували вже шість приймальних відділень.

"Головним завданням проєкту та нашої команди було створення комфортних умов для роботи лікарів і надання пацієнтам доступу до якісних медичних послуг", - зазначив Полосков.

Нагадаємо, всього в Україні в 2021 році має бути реконструйовано 177 приймальних відділень. Про це раніше заявив заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко.