Раніше використання бустера було рекомендовано радою експертів при FDA \ фото REUTERS

Адміністрація США з контролю за продовольством і медикаментами (FDA) схвалила використання бустерних щеплень c використанням вакцин Pfizer/BioNTech від COVID-19.

Додаткове, третє щеплення рекомендовано отримувати людям у віці 65 років і старше, а також людям у віці 18-64 років, які можуть стикнутися з серйозними ускладненнями при захворюванні COVID-19 (мова йде про людей з хронічними захворюваннями і людей, чия професійна діяльність збільшує ризик їхнього зараження), повідомляє "Голос Америки".

Для того, щоб бустери почали використовувати в США, необхідно відповідне рішення Центрів контролю і профілактики захворювань (CDC). CDC може винести це рішення 23 вересня.

Відео дня

Раніше використання бустера було рекомендовано радою експертів при FDA.

Читайте такожPfizer/BioNTech розраховують отримати у США дозвіл на COVID-вакцину для дітей від 5 років

Деякі держави, в тому числі Ізраїль і Велика Британія, вже проводять кампанії бустерної вакцинації. У США такі щеплення робляться людям, що страждають імунними розладами - їх отримали близько 2 млн осіб.

Також 22 вересня бразильський медичний регулятор Anvisa заявив, що смерть 16-річного підлітка, який отримав першу дозу вакцини Pfizer/BioNTech, не пов'язана зі щепленням - її причиною названо аутоімунне захворювання. Аналогічні щеплення отримали близько 3,5 млн бразильців у віці 12-17 років.

Як повідомляв УНІАН, FDA розглядала заявку компанії Pfizer щодо третьої дози вакцини, яка, як вважає виробник препарату, необхідна, оскільки її ефективність знижується через шість-вісім місяців після другої дози. Компанія Pfizer подала в FDA попереднє дослідження, згідно з яким третя доза вакцини, введена більш ніж 300 людям, підвищила рівень імунітету в три-п'ять разів, ніж після попередніх щеплень.