Україна пропонує розглянути питання щодо загострення на Донбасі / УНІАН

Про це власного кореспондента УНІАН повідомили сьогодні у Представництві України при ЄС.

"Сьогодні зранку ми поінформували керівництво євроінституцій та держави-члени ЄС про російську агресію в Авдіївці і брутальне порушення Мінських домовленостей. Закликаємо приділити належну увагу загостренню ситуації на Донбасі під час найближчого засідання Ради ЄС із закордонних справ", - зазначили у представництві.

Найближче засідання Ради ЄС із закордонних справ заплановано на понеділок, 6 лютого. Серед інших, на порядку денному вже стоять питання щодо ситуації в Україні.

Відео дня

Читайте такожПорошенко проводить нараду з силовиками щодо ситуації в Авдіївці

Як повідомляв УНІАН, російські окупанти з 29 січня дуже активно обстрілюють українські позиції біля Авдіївки, а також житлові квартали, і не погоджуються на встановлення режиму тиші.

Загалом загострилась ситуація по всій лінії розмежування. За даними штабу АТО, з 29 січня внаслідок бойових дій загинуло семеро українських військових, понад 30 зазнали поранень.

30 січня Авдіївка через обстріли залишилася без водо-, електро- і теплопостачання. Внаслідок відключення високовольтної лінії було припинено електропостачання Авдіївського коксохімічного заводу та Донецької фільтрувальної станції. У місті оголошено надзвичайний стан.