REUTERS

За словами адвоката Олександра Карабанова, водій снігоприбиральної машини Володимир Мартиненко раніше звертався з клопотанням про розгляд справи в особливому порядку, висловивши готовність частково визнати провину, проте отримав відмову, передає Бі-бі-сі.

Читайте такожУ загибелі голови Total у "Внуково" винні п'яні працівники аеропорту

"Мій підопічний, дійсно, порушив свої інструкції, виходячи з даних матеріалів кримінальної справи, найвигіднішою позицією є визнання провини і сподівання на поблажливість суду", - сказав адвокат.

Відео дня

Особливий порядок розгляду справи передбачає, що на суді не будуть вивчатися докази і допитуватися свідки. Підсудний не може отримати більше двох третин від встановленого статтею звинувачення терміну.

Крім Володимира Мартиненка, у справі також проходятьстарший інженер Володимир Леденьов, диспетчер-інструктор Олександр Круглов, керівник польотів Роман Дунаєв, диспетчер руління Наталія Архипова і менеджер-стажер Світлана Кривсун.

Як повідомляв УНІАН, літак Falcon розбився в аеропорту Внуково в ніч на 21 жовтня 2014 року, зіткнувшись з снігоприбиральною машиноюпід керуванням Володимира Мартиненка. У катастрофі загинули 4 людини, які були на борту, у тому числі 63-річний голова ради директорів найбільшої французької нафтової компанії Total Крістоф де Маржері.