REUTERS

Про це рішення РБК повідомили чотири співрозмовника в Держдумі та Раді Федерації.

Заяву з приводу ставлення Росії до роботі ПАРЄ в понеділок, після засідання Ради Думи, зробить голова Держдуми Сергій Наришкін.

Рішення про неучасть остаточне, і воно було прийнято керівниками обох палат парламенту за підтримки всіх фракцій, відзначає джерело РБК, близьке до керівництва ради федерації.

Відео дня

Читайте такожРосії слід готуватися до нових санкцій ПАРЄ - DW

«Дискусія про російську участь розгорнулася на п'ятничному засіданні Радбезу. (...) МЗС виступив з доповіддю, в якій представив кілька варіантів, серед яких варіанти не їхати взагалі або їхати, але в неповному складі. (...) Ми не хочемо їхати до Страсбурга, щоб отримати чергові політичні ляпаси», — говорить співрозмовник РБК в Держдумі.

Джерела не виключають, що якщо 25 січня асамблея поверне Росії повноваження, то частина делегації все ж з'явиться в Страсбурзі в цю сесію, але такий результат малоймовірний.

Сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) розпочнеться у Страсбурзі через тиждень, 25 січня.

Читайте такожУ Путіна відмовляються їхати на сесію ПАРЄ, якщо "не буде перспектив скасування санкцій"

Раніше УНІАН повідомляв, що Парламентська асамблея Ради Європи може стати першим міжнародним органом, який не збереже формальні обмеження, введені проти РФ. Досягти такої "фіктивної перемоги" Російська Федерація може з-за того, що її делегація просто не з'явиться на засідання.

Зазначається, що делегація РФ досі перебувала під санкціями ПАРЄ, котрі були накладені на неї у квітні 2014 року через анексію Криму. Згідно з відповідною резолюцією, російських депутатів було позбавлено права голосу в ПАРЄ, а також права бути представленими у її керівних органах. Відтоді санкції щодо російської делегації двічі подовжувалися, а у відповідних резолюціях асамблея закликала Кремль повернути Крим, припинити воєнну агресію на Донбасі й вивести російські війська з території України.