Спати в піжамі чи ні може здатися простим питанням переваг / фото ua.depositphotos.com

Поліпшення сну не зводиться до одного-єдиного фактору - є цілий ряд речей, які можна змінити в спальні, щоб спати якнайкраще.

Спати в піжамі чи ні може здатися простим питанням уподобань, але є безліч вагомих причин, чому варто спати "по-командирськи". Те, що ви одягаєте - або не одягаєте - у ліжко, може мати величезний вплив на якість сну.

Manta sleep пише, що сон голяка може призвести до поліпшення здоров'я та підвищення рівня щастя. 

Відео дня

Приємні відчуття

Неможливо заперечувати, що коли ви спите без одягу, ви відчуваєте себе краще. Люди не були створені для того, щоб спати в шарах тканини, і ви просто не можете перевершити те відчуття свободи і природності, яке виникає, коли ви спите оголеними.

Коли ви створюєте собі більш комфортні умови в ліжку, ви налаштовуєтеся на кращий сон в цілому.

Зблизить з вашим партнером

Сон голяка з партнером може покращити фізичну сторону ваших стосунків. Доведено, що контакт "шкіра до шкіри" підвищує вироблення в мозку "гормону любові" - окситоцину.

Це допомагає створити міцніший зв'язок та емоційну близькість з партнером. Так, компанія Cotton USA провела дослідження, в ході якого учасники, що спали оголеними, повідомили про більш щасливі стосунки.

Покращує якість сну

Піжами, тренування, нічні сорочки, великі футболки та всі інші речі, які люди люблять одягати в ліжко, насправді можуть заважати сну.

Вони можуть перекручуватися навколо тіла протягом ночі, що призводить до переривання сну, коли доводиться прокидатися і все розплутувати. Крім того, вони можуть призвести до перегріву тіла і пітливості.

Шкіра дихає

Коли ви одягнені цілий день, важливі частини тіла, такі як ноги, пахви та статеві органи, не мають можливості дихати. Коли ви спите голяка, ви даєте їм можливість провітритися і зберегти своє тіло здоровим. Це також може зменшити ймовірність виникнення таких захворювань, як грибок.

Допомагає регулювати рівень кортизолу

Кортизол відомий як гормон стресу в організмі. Хоча кортизол важливий для нормального функціонування, його надлишок шкідливий для здоров'я, оскільки він може викликати занепокоєння, збільшення ваги, проблеми з травленням, головні болі та проблеми зі сном.

Найкращий спосіб контролювати вироблення кортизолу в організмі - переконатися, що ви не піддаєтеся надмірному стресу. Сон в одязі може призвести до перегріву організму і дискомфорту, що може призвести до підвищення рівня кортизолу.

Оптимальний рівень мелатоніну і гормону росту

Перегрів може підвищити рівень кортизолу понад необхідне, він може перешкоджати ефективності мелатоніну і гормону росту, які необхідні для підтримки здоров'я організму і уповільнення процесу старіння.

Якщо ви не отримуєте достатньо цих гормонів, ви старієте швидше, ніж зазвичай. Сон у темній кімнаті також підтримує цикли сну і вироблення мелатоніну в нормі.

Покращує циркуляцію крові

Одяг, особливо нижня білизна, може негативно впливати на циркуляцію крові і судинну систему. Вона може викликати такі проблеми, як варикозне розширення вен, а також м'язові болі і судоми.

Вільний одяг знижує ймовірність виникнення проблем з кровообігом, але спати голяка все ж краще.

Здоров'я статевих органів

Для чоловіків стиснення статевих органів може завдати шкоди репродуктивному здоров'ю. Якщо дати їм можливість дихати і не перегріватися, то сперма буде здоровою, а всі органи - в робочому стані.

Для жінок сон без нижньої білизни знижує ризик дріжджових інфекцій, які процвітають у закритому, вологому середовищі.

Прискорює метаболізм - схуднення

Сон в прохолодних умовах дозволяє вашому тілу виробляти власне тепло, яке, в свою чергу, спалює калорії і прискорює метаболізм. Коли для того, щоб зберегти прохолоду, вам потрібно всього лише зняти одяг, це абсолютно не складно. 

Підвищує впевненість у собі

Проводячи більше часу оголеним, ви зможете почувати себе комфортніше, що призведе до зростання впевненості в собі. Це також дозволить не соромитися сексуального партнера.

Раніше УНІАН писав, що названо 8 речей, які суперуспішні люди завжди роблять до 8 ранку.

Вас також можуть зацікавити новини: