Пара пінгвінів-самок стали батьками / фото oceanografic.org

В океанаріумі іспанського міста Валенсія пара пінгвінів-самок на прізвиська Електра і Віола стали батьками - з яйця, яке вони висиджували, вилупилося дитинча.

Як повідомляє прес-служба Oceanogràfic Valencia, Електра і Віола були однією з трьох пар, які виношували яйця, і єдиною одностатевою парою в цьому океанаріумі.

Читайте такожІмператорських пінгвінів в Антарктиді виявилося на 20% більше, ніж вважалося

Як розповіли працівники Oceanogràfic, вони помітили близькі стосунки Електри та Віоли - вони поводилися, як пінгвіни, які готуються до розмноження. Приміром, звели гніздо з камінців.

Тож їм дали на "всиновлення" інше запліднене яйце, і яке вони змогли висидіти, що сталося в цьому океанаріумі вперше. Тепер на світ з'явилося маленьке пташеня.

Зазначається, що формування одностатевих пар поширене у понад 450 видів тварин і відбувається як у природі, так і в зоопарках.

Пінгвіни в океанаріумі

  • Двоє самців чорноногих пінгвінів (Spheniscus demersus), що живуть у зоопарку DierenPark Amersfoort в Нідерландах, викрали у гетеросексуальної пари яйце. Самці перебувають у гомосексуальних стосунках і зараз інкубують вкрадене яйце.
  • Через коронавірус пінгвінів в океанаріумі Чикаго доводиться спеціально розважати.
  • У океанографічному парку Валенсії представлені близько 45 тисяч тварин 500 різних видів. Він вважається найбільшим океанаріумом Європи. Океанаріум розкинувся на площі 110 тисяч квадратних метрів і належить до комплексу будівель, відомому як місто мистецтв і наук.