Рада ухвалили за основу зміни до Бюджетного кодексу / фото УНІАН

Верховна Рада ухвалила за основу законопроект про зміни до Бюджетного кодексу України для цілей балансування державного бюджету на 2020 рік.

Читайте такожЗниження доходів на 20 мільярдів: Кабмін передав до Ради зміни до держбюджету-2019

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення відповідного проекту номер 2144 в першому читанні проголосували 264 депутати за необхідного мінімуму в 226 голосів.

Відео дня

Представляючи проект, заступник міністра фінансів Юрій Джигир зазначив, що ухвалення цих змін дасть змогу збалансувати держбюджет на наступний рік.

«Реалізація законопроекту поліпшить адміністрування платежів, забезпечить наповнення бюджетів різних рівнів, забезпечить стабільне фінансування сфери освіти і охорони здоров'я, поліпшить управління витратами соціальної спрямованості», - сказав він.

У свою чергу, представник Бюджетного комітету Ради Юрій Кузбіт зазначив, що комітет рекомендує ухвалити проект за основу, доручивши його доопрацювання до другого читання з урахуванням пропозицій комітету.

«Окремі положення законопроекту дискусійні або не узгоджуються з нормами Бюджетного кодексу, тому порушені в законопроекті питання потребують подальшого доопрацювання до другого читання», - сказав депутат.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів зареєстрував у парламенті проект бюджету України на 2020 рік, побудований на чинному макропрогнозі з ростом ВВП на 3,3% і валютним курсом 28,2 грн за долар.

Проект передбачає доходи в сумі 1,079 трлн грн, видатки - 1,170 трлн грн, граничний обсяг дефіциту - 95 млрд грн, або 2,09% ВВП, державний і гарантований державою борг - 54,1% ВВП.

20 вересня Верховна Рада прийняла до розгляду урядовий проект держбюджету на 2020 рік.

Розгляд документа парламентом в першому читанні очікується в п'ятницю, 18 жовтня.

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук до кінця жовтня пообіцяв представити оновлений макропрогноз, який стане основною для коригування проекту держбюджету на наступний рік.