Ілюстрація REUTERS

На Коломийщині до обласної лікарні примусово госпіталізували 39-річну місцеву мешканку з чоловіком. Жінка перебувала на заробітках у Бельгії.

23 березня українка літаком повернулась з Брюсселя. По прибутті в Україну у неї виявили підвищену температуру, а під час проведення швидкого тесту на COVID-19 результат був позитивний, повідомляє Дзеркало. Медіа.

За інформацією журналістів, того ж дня каретою швидкої медичної допомоги жінку забрали до Олександрівської клінічної лікарні м. Києва, де провели аналіз швидким тестом на COVID-19, результат негативний. Вночі на 24 березня пацієнтку перевели в Київську лікарню №4, о 1:00 зробили  аналіз швидким тестом, результат негативний.

Відео дня

Читайте такожКоронавірус в Україні 2020: останні новини станом на 26 березня (онлайн)

Об 11:00 повторно зробили аналіз швидким тестом – результат позитивний. Виставлений діагноз: Підозра на інфікування COVID-19.

24 березня по обіді пацієнтка з невідомих причин вирішила покинути лікувальний заклад і, ймовірно, планувала повернутися додому на Коломийщину. На дзвінки не відповідала, на контакт з лікарями не виходила.

Правоохоронці розшукали й затримали жінку разом з її чоловіком на трасі біля Раківчика. Їх обох госпіталізували до обласної інфекційної лікарні. Наразі встановлюються методи пересування жінки з Києва на Коломийщину.

Як пише видання, начальник Коломийської поліції Остап Білейчук повідомив, що станом на 26 березня жінку з обласної інфекційної виписали, бо повторний тест показав негативний результат. Зараз вона зобов'язана дотримуватися самоізоляції, в іншому випадку на неї буде складено протокол про адміністративне порушення.

Як повідомляв раніше УНІАН, у Києві зареєстровані ще шість випадків захворювання на коронавірус. Кількість киян, що захворіли на COVID-19, зросла в місті до 40 осіб.

Читайте також: