Ситуцація з коронавіросм в Україні може погіршитись / фото REUTERS

Для того, аби ситуація із коронавірусом в Україні стабілізувалася, потрібно робити щонайменше 100 тисяч ПЛР-тестів щодня або запроваджувати жорсткий карантин.

Читайте такожСтепанов розповів, які пацієнти найчастіше потрапляють до лікарні з коронавірусом

Таку думку в інтерв’ю «Обозревателю» висловив лікар-інфекціоніст Володимир Курпіта. На його думку, в листопаді варто очікувати пожорсткішання карантину через погіршення епідеміологічної ситуації.

Відео дня

«Є два виходи з цієї ситуації (з коронавірусом). Справді, для того щоб перервати ланцюжки, потрібно оголосити жорсткий карантин або посилити тестування й залишати адаптивний карантин. Але для цього Україна повинна робити щонайменше 100 тисяч тестів щодня. Це досить велика кількість для України. Я не впевнений, що наші спроможності дозволять це вирішити. Через це в листопаді я би очікував жорсткіший карантин, який буде оголошений урядом на тлі погіршення епідемічної ситуації», – зазначив медик.

При цьому він спрогнозував, що стабілізація має статися в лютому-березні 2021 року.

Я думаю, що це більш реалістичні прогнози – протягом листопада і грудня в нас буде наростання, і ми будемо бачити погіршення епідемічної ситуації. А стабілізація, напевно, припаде на лютий-березень наступного року», – припустив Курпіта.

Ситуація з коронавірусом в Україні та ймовірність жорсткого карантину

  • В останньому інтерв’ю Радіо Свобода головний санлікар країни Віктор Ляшко запевнив, що система охорони здоров’я наразі справляється з приростом хворих на COVID-19.  «Ми розуміємо, що впровадження жорсткого локдауну – це вже виключно такий резервний момент, коли не можна буде нічого іншого зробити», – зауважив Ляшко.
  • Останніми тижнями в Україні темпи поширення вірусу стрімко пришвидшилися. Станом на ранок 17 жовтня коронавірус виявили у рекордних майже 6,5 тисяч громадян.
  • У столиці інфікованих побільшало на 598 киян, 12 хворих померли. Водночас медики звітують про критичну роботу лікарень. Так, опорна лікарня №6 уже заповнена інфікованими.
  • Всього в Україні захворіли на небезпечну недугу майже 300 тисяч громадян.