Зловмисника затримали, а всіх його жертв наразі встановлюють / фото УНІАН

На Київщині поліцейські затримали чоловіка, якого підозрюють у побитті та знущанні над жінками.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції повідомив начальник Головного управління Нацполіції у Київській області Андрій Нєбитов.

У чому підозрюють затриманого

Він розповів, що у Вишгородському районі 45-річний чоловік, раніше судимий, разом з дівчиною прибув до дачного будинку, де між ними виник конфлікт. Чоловік жорстоко побив дівчину, завіз до місцевої лікарні і там залишив. Проте завдяки сусіду поліції стало відомо про факт побиття. Поліцейські виїхали на місце злочину і невдовзі затримали зловмисника. Наразі суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Дії чоловіка за кваліфіковано як нанесення тяжких тілесних ушкоджень (ч.1 ст.121 Кримінального кодексу України).

Відео дня

Також Нєбитов повідомив, що, як виявилося, це не єдиний подібний злочин, скоєний підозрюваним.

"Ця особа живе тим, що знущається над жінками, вимагає від жінок матеріальні цінності", - зазначив він.

За словами Нєбитова, встановлено ще один епізод злочинної діяльності, коли чоловік приїхав до іншої жінки на роботу, забрав її звідти, вивіз у безлюдне місце та жорстоко побив. Врятували цю жінку лише двоє випадкових людей, які проїжджали повз. Виявлено також ще одну жінку, яку бив і якій погрожував даний зловмисник. Таким чином задокументовано вже три потерпілі внаслідок дій даної особи.

Читайте такожУ Києві за підозрою у вбивстві і розчленуванні пенсіонера на Оболоні затримали його квартиранта (відео)

Нєбитов підкреслив, що подібною діяльністю зловмисник займається щонайменше з 2012 року. До того ж слідство встановило, що ще дві жінки, які були знайомі зі зловмисником та певний час з ним зустрічалися, заподіяли собі смерть. Це було в 2012 та 2016 році. Раніше ці справи були закриті, оскільки вважалося, що жінки вчинили самогубства. Наразі ж слідчі мають намір витребувати ці справи і провести розслідування за новими обставинами, оскільки підозрюють, що чоловік довів їх до самогубств.

Крім того, Нєбитов звернувся до громадян, зокрема до жінок, які могли постраждати від дій даного зловмисника, не боятися його і телефонувати на "102", повідомляти про те, що вони стали жертвами цього зловмисника. Поліцейські підозрюють, що це далеко не вичерпний перелік його злочинів.

«Ми звертаємося до громади, до людей. Якщо є ще жінки, які потерпіли від його дій, звертатися до поліції. Ви можете зателефонувати на "102" і далі черговий передасть цю інформацію слідчим», - сказав він.

Також Нєбитов зазначив, що затриманому висунуто лише одну підозру – у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, проте слідство триває, й існує велика ймовірність, що до цієї підозри будуть додані інші.

Інші новини, які можуть вас зацікавити: