Київ. 25 листопада. УНІАН. Начальник Головного управління охорони здоров’я КМДА Віталій МОХОРЄВ закликав майбутніх лікарів долучатися до обговорення реформування галузі охорони здоров’я, яка зараз проводиться у Києві.

Як повідомляє прес-служба столичної влади, В.МОХОРЄВ зустріч зі студентами останніх курсів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця та привітав студентів-медиків із Днем студента і 170-річчям університету.

«Принципова позиція голови Київської міської державної адміністрації Олександра ПОПОВА – щоб кожний медик мав можливість безпосередньо взяти участь у реформуванні галузі, запропонувати власне – нове, конструктивне. Ми на вас розраховуємо», – сказав керівник управління охорони здоров’я.

Відео дня

Як зазначають в міськадміністрації, вже на сьогодні молоді лікарі отримують більше можливостей для працевлаштування і це стало можливим завдяки реформам, які наразі відбуваються у місті. Зокрема, йдеться про відкриття мережі амбулаторій загальної практики/сімейної медицини. Їх вже працює в місті 36 і ще 33 планується відкрити до кінця поточного року.

За ініціативи О.ПОПОВА, проводиться аналіз столичної сфери медичних послуг, розробляється комплекс дій з реорганізації медичного забезпечення, щоб зробити його якіснішім і більш доступним для киян.

«Розвиток первинної ланки медичного забезпечення, збільшить у Києві попит на лікарів загальної практики. Сьогодні триває розробка індикаторів якості роботи, які дозволять вмотивовувати молодих лікарів як професійно, так і матеріально», – зазначив В.МОХОРЄВ.

Також начальник ГУОЗ нагадав студентам, що Київ увійшов у четвірку пілотних регіонів України з реформування медичної галузі. Зокрема, у рамках цього проекту реалізується програма підготовки сімейних лікарів за рахунок коштів міського бюджету.