Новорічний стіл 2023 / depositphotos.com

Накривати стіл до свята легше, якщо у тебе є план. Подивився в список - ага, ось це вже готово, а це ще приготувати, а ось це - купити. УНІАН склав своєрідний чек-лист, що потрібно купити, відварити або замаринувати для традиційного новорічного столу.

Раніше ми писали, що має бути на столі на Новий рік 2023, а які страви ставити не можна.

Для чек-листа ми взяли страви, які зазвичай готують на Новий рік. І склали список того, що для них потрібно купити і підготувати. 

Відео дня

Салат Олів'є на Новий рік 

Найтрадиційніша страва на Новий рік, і у нас є прекрасний рецепт, як приготувати салат Олів'є

Для нього потрібно:

Якщо раптом салат "Олів'є" в традиційному виконанні вам набрид, можна замість ковбаси покласти червону рибу або консервований тунець. А ще ми знаємо, як приготувати олів'є без м'яса, ковбаси та огірків.

Оселедець під шубою на Новий рік

Інший дуже популярний салат, який обов'язково з'являється на святковому столі - це оселедець під "шубою" або, як його часто у нас називають, "Шуба".

Класичний рецепт шуби всім знайомий. Для неї потрібно:

Є ще кілька секретів, як поліпшити смак оселедця під шубою, а якщо ви на дієті або хочете трохи полегшити салат - ось вам корисний вегетаріанський оселедець під шубою без майонезу.

Салат на Новий рік замість оселедця під шубою

Якщо Новий рік без олів'є - це не Новий рік, то з оселедцем під "шубою" справа простіша: можна поставити на стіл інший салат з оселедцем на Новий рік з картоплею і солоними огірками.

Або ж зовсім замінити "Шубу" - наприклад, приготувати салат Гранатовий браслет, популярний салат Білочка або інші салати на Новий рік 2023. А ще господар року буде в захваті, якщо ви приготуєте салат Кролик.

Закуски на Новий рік 

Окремий пункт святкового столу - новорічні закуски. Найпопулярніші - бутерброди з червоною рибою або канапе з ікрою.

Для них потрібно:

Сир різних видів можна також купити для сирної тарілки, а якщо ви придбали його заздалегідь, то нагадаємо, як зберігати сир.

Холодець на Новий рік

На Новий рік часто готують холодець. Для нього потрібно:

Також розповідаємо, що робити, якщо холодець не застиг - чи можна його переварити і що робити, якщо в холодці багато води.

Торт Наполеон на Новий рік

Складно сказати, чому цей десерт прижився на новорічному столі, але саме торт Наполеон готують на свято.

Для нього потрібно:

Якщо раптом катастрофічно не вистачає часу або немає світла, то можна приготувати ледачий Наполеон. Або, як варіант, спекти замість "Наполеона" морквяний торт на Новий рік.

Мандарини на Новий рік

З мандаринами все зрозуміло - їх потрібно помити і красиво викласти на тарілку. А якщо ви їх купили про запас, то ось поради, як правильно зберігати мандарини.

Шампанське на Новий рік

Шампанське - ще один обов'язковий атрибут Нового року. Ми підкажемо, як вибрати та відкрити шампанське на Новий рік.

Якщо замість шампанського ви віддаєте перевагу іншим міцним напоям, то незайвим буде нагадати, чим закушувати віскі та інший алкоголь.

Вас також можуть зацікавити новини: