Підприємство "Донецькоблгаз" починає відключення споживачів від мережі / фото УНІАН Володимир Гонтар

Для жителів Донецької області 6 березня принесло несподівану сумну звістку - для них достроково закінчується опалювальний сезон.

Про це повідомляє Comments.ua.

Читайте такожДонецька область може залишитися без тепла: "Нафтогаз" зупинив постачання газу "Донецьктеплокомуненерго" через борги

Попри те, що теплопостачання має тривати як мінімум до початку квітня, підприємство "Донецькоблгаз" починає відключення споживачів від мережі, повідомляють "Факти ICTV".

Повідомлення про відключення донеччани отримали саме в суботу, 6 березня. Як повідомляється, в окремих установах газ вже почали відключати, не дочекавшись навіть початку нового трудового тижня. Наявні факти свідчать про те, що "Донецькоблгазу" заборгували суб'єкти обласного газопостачальника "Донецьктеплокомуненерго". Сума неодержаних виплат дійсно вражаюча - понад 1,5 мільярда гривень. Втім, за словами керівника правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва, подібне самоуправство щодо дострокового припинення опалювального сезону все одно є значним порушенням українського законодавства.

Як пояснив Коболєв, керівництво "Донецькоблгазу", яке посилається на нібито рішення "Нафтогазу", насправді не отримувало жодних вказівок. Тим більше, що підприємство не може віддавати подібні накази. У будь-якому випадку відключати споживачів так, майже без попередження, з урахуванням календарних і температурних показників, компанія з Донецької області не мала ніякого права.

"Група Нафтогаз протягом усього опалювального сезону також закликає місцеву владу втрутитися в ситуацію навколо поставок газу ОКП "Донецьктеплокомуненерго", - зазначають в "Нафтогаз України".

Також представництво компанії звернулося до співробітників "Донецькоблгазу" з вимогою якнайшвидше відновити газопостачання всім відключеним за суботу абонентам. За ситуацією також пильно спостерігають члени Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики та комунальних послуг.

Група Нафтогаз закликає Приватне акціонерне товариство " Донецькоблгаз "припинити порушення" Меморандуму про...

Опублікований Група Нафтогаз Субота, 6 березня 2021 р.

Слід зазначити, що в самому "Донецькоблгазі" ситуацію коментувати відмовилися. Причина досить суб'єктивна-офіційний вихідний. Нагадаємо, раніше "Коментарии" розповідали про те, скільки для українців коштуватиме газ у березні. Також на порталі знайдеться інформація про причини ймовірного подорожчання блакитного палива в Україні.