Майк Помпео та Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський і державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео у телефонній розмові обговорили питання протидії коронавірусу та можливість отримання Україною від США кредитних гарантій, необхідних для стабілізації економіки.

Як передає прес-служба Офісу президента, Зеленський висловив підтримку США у боротьбі з пандемією та співчуття американцям, які втратили близьких.

Президент України побажав якнайшвидшого одужання хворим.

Відео дня

«США зараз в епіцентрі боротьби з пандемією. Поділяю біль тисяч американців, які втратили близьких, щиро бажаю якнайшвидшого одужання тим, хто зараз бореться з хворобою. Впевнений, що США успішно пройдуть через ці випробування. Бажаю вам міцного здоров’я», - сказав Зеленський.

Читайте такожПрезидент ініціював програми для підтримки бізнесу під час коронавіруса

Президент подякував американській стороні за виділення цільової допомоги Україні для боротьби з коронавірусом. «Вдячний США за виділення цільової допомоги, 1,2 млн доларів, на боротьбу з коронавірусом», - зазначив Зеленський.

«Було також обговорено можливості отримання Україною від Сполучених Штатів кредитних гарантій, необхідних для стабілізації економіки - на додаток до ресурсів, які наша держава планує отримати від МВФ, Світового банку та інших іноземних партнерів», - йдеться у повідомленні

Президент висловив окрему подяку США за незмінну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України як на двосторонньому рівні, так і в межах ООН, а також за послідовну санкційну політику щодо Росії.

Також Зеленський проінформував про ситуацію на Донбасі та виконання домовленостей після зустрічі у «нормандському форматі», яка відбулася торік у грудні.