Ілюстрація REUTERS

Міністерство цифрової трансформації запустило національний конкурс IT-проектів та ідей #HackCorona, спрямованих на боротьбу з коронавірусною інфекцією COVID-19 і підтримку українських громадян в умовах карантину.

Читайте такожУ Мінцифри анонсували запуск мобільного додатку для контролю за дотриманням карантину чи самоізоляції

Охочі взяти участь у конкурсі можуть подати проекти чи ідеї за такими напрямками як: протидія коронавірусу (електронні сервіси, спрямовані на протидію поширенню епідемії COVID-19), е-послуги для громадян (соціальні, освітні, адміністративні та інші публічні послуги, які особливо актуальні під час карантину), соціальне підприємництво (інноваційні ідеї для розвитку цифрового соціального підприємництва в умовах карантину), взаємодопомога (сервіси, спрямовані на підтримку та забезпечення життєдіяльності найвразливіших груп населення в умовах карантину).

Відео дня

Згідно з повідомленням, це можуть бути як абсолютно нові проекти, так і вдосконалені наявні рішення.

Загальний призовий фонд для переможців складає 4 мільйони гривень. Також вони отримають менторську підтримку при реалізації проекту.

Як сказано у повідомленні, заявки приймаються до 6 квітня, а вже 9 квітня члени журі оберуть переможців.

В журі конкурсу увійдуть віце-прем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков, засновник маркетингової компанії FEDORIV Андрій Федорів, співзасновник Monobank Олег Гороховський, генеральний директор української IT-компанії Petcube Ярослав Ажнюк, президент фонду "Східна Європа" Віктор Лях, представник посольства Швейцарії в Україні, координатор проектів Швейцарського бюро співробітництва Ілона Постемская і постійна представниця Програми розвитку ОНН в Україні Дафина Герчева.

Партнерами конкурсу #HackCorona in Ukraine стали програма EGAP, яка фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва і реалізується фондами "Східна Європа" і Innovabridge, і ПРООН.

Як повідомляв УНІАН, 30 березня Міністерство цифрової трансформації України запустило на порталі "Дія.Цифрова освіта" освітній серіал "Цифрова грамотність для держслужбовців 1.0. на базі інструментів Google".

Також відомство планує побудувати в регіонах спеціальні оффлайн-центри підтримки бізнесу - консалтинг-зони.

На цьому тижні міністерство планує запустити онлайн-платформу безкоштовних послуг соціально відповідального бізнесу під час карантину.