В'їзди в Київ відкриті  / фото УНІАН

Штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації не ухвалював рішення щодо обмеження в’їзду до Києва.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник Київського міського голови, секретар Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Володимир Бондаренко.

"В’їзд до Києва легковим транспортом не обмежено. Станом на сьогодні діє обмеження для в’їзду автобусів міжміського та міжобласного сполучення. Діє воно з 17 березня. У разі погіршення епідеміологічної ситуації – ухвалюватимуть інші рішення", – повідомив Володимир Бондаренко.

Відео дня

Читайте такожКарантин в Україні: на в’їздах до Києва запрацювали блокпости (фоторепортаж)

Він додав, що термометрія на в’їздах буде здійснюватися поки вибірково, у разі погіршення ситуації – буде обов’язковою.

«Блок-пости на в’їздах у Київ працюють вже тиждень. На них чергує поліція та муніципальна варта. Усі обмеження, встановлені для міста Києва синхронізовані із рішеннями Кабінету Міністрів України. Тобто: в’їзди і виїзди зі столиці не закриті, а контролюються», – наголосив Володимир Бондаренко.

Варто зазначити, що населенню рекомендують обмежити пересування на власному автомобільному транспорті між населеними пунктами, районами та регіонами України, якщо для цього немає нагальної потреби.

Раніше нардеп від Європейської солідарності Олексій Гончаренко написав у своєму Telegram-каналі, що у рамках протидії поширенню смертельного коронавірусу в'їзд до Києва буде заборонений до 24 квітня.

Як повідомляв УНІАН, у Києві з 12 березня ввели обмежувальні заходи у цілях попередження розповсюдження коронавірусу. Міська влада закликає киян та гостей столиці бути свідомими і відповідальними, оскільки від цього залежить ефективність цих заходів.

Зазначимо, станом на ранок 28 березня у країні лабораторно підтверджено 311 випадків інфікування коронавірусом, з них 8 летальних, 5 пацієнтів одужали. У м. Київ — 74 випадки.

Читайте також: