Путін запевнив, що видача паспортів - це питання суто гуманітарного характеру / УНІАН

Російський президент Володимир Путін після розголосу і засудження світової спільноти його указу, який спрощує отримання російського громадянства жителями окупованого Донбасу, переконує, що це лише «питання гуманітарного характеру».

Про це він заявив на зустрічі з членами ради законодавців, передає «Интерфакс».

Читайте такожВидача паспортів РФ на окупованому Донбасі: Порошенко закликав посилити санкції проти Росії

Відео дня

"Що стосується отримання громадянства - тонке питання. Я взагалі прихильник того, щоб максимально спрощувати ці процедури, але ми не можемо не ставитися з належною увагою до вимог безпеки", - сказав Путін.

Він підкреслив, що це доцільно зробити з "моральних, політичних та економічних міркувань, але акуратно".

"У нас немає ніякого бажання створювати проблеми новій українській владі. Але терпіти ситуацію, при якій люди, що проживають на території "Донецької і Луганської республіки", взагалі позбавлені яких би то не було цивільних прав, - це переходить всякі межі з точки зору прав людини", - сказав Путін.

Він зазначив, що жителі цих областей начебто не можуть нормально пересуватися, не можуть реалізувати самі елементарні свої потреби і права".

"Це питання суто гуманітарного характеру", - підкреслив президент.

Як повідомляв УНІАН, президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу.