Кличко висловив сподівання, що депутати зберуться на сесію / Фото УНІАН

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що лідери усіх 5 фракцій міської ради домовились 19 вересня провести сесію.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кличко сказав на прес-конференції за підсумками консультацій з головами депутатських фракцій та груп щодо дострокового припинення повноважень Київради VIII скликання.

"Зустріч і консультації тільки що відбулися. Лідери усіх 5 фракцій домовились про проведення сесії", - зазначив Кличко.

Відео дня

Він додав, що засідання домовили провести у четвер, 19 вересня.

Мер заявив, що Київрада має вирішити актуальні для міста питання, зокрема, питання соціальних виплат, надбавок освітянам, зарплат працівникам транспортної галузі і підготовки до опалювального сезону.

Читайте такожУ Київраді підготували зміни до бюджету Києва на 1,5 мільярда гривень - депутат

"Це ті питання, що треба вирішити невідкладно", - заявив Кличко.

Він висловив сподівання, що депутати зберуться на сесію.

"Я сподіваюсь, незважаючи на те, що все сьогодні робиться, аби дестабілізувати ситуацію в столиці, внести хаос, депутати таки зберуться, розуміючи свою відповідальність перед киянами, які їх обрали, яким вони підзвітні", - додав Кличко.

Мер повідомив, що завтра голови проведуть засідання фракцій, з'ясують кількість депутатів, які прийдуть на сесію.

Також він повідомив, що розмова з головами фракцій була відвертою, і висловив думку, за яких умов можуть відбутися позачергові вибори депутатів Київради.

"Хтось намагається збудувати нову політичну силу, хтось намагається перейти в іншу, хтось має якісь політичні плани... Якщо вони мають такі плани, вони повинні прийти і проголосувати за те, від чого залежить життєдіяльність міста, а не ставити свої персональні амбіції перед інтересами киян", - заявив Кличко.

"Якщо такого не відбудеться, і персональні амбіції будуть мати верх, якщо їм начхати на інтереси киян, вони не хочуть більше працювати, тоді не лишається нічого іншого, як звертатись до Верховної Ради щодо припинення повноважень Київради VIII скликання. Я іншого шляху, на жаль, не бачу, якщо умисно Київрада не працюватиме", - наголосив Кличко.

Також він заявив про готовність брати участь у наступних виборах міського голови.

"На наступних виборах я буду балотуватися на посаду мера. Я буду також вести свою політичну силу", - сказав Кличко.

Як повідомляв УНІАН, 12 вересня після тривалої перерви засідання Київради не відбулось (останнє пройшло 16 травня), бо в сесійній залі не було кворуму.

У зв'язку з цим Кличко оголосив про початок консультацій з головами фракцій та груп щодо дострокового припинення повноважень Київради VIII скликання.

У партії «Слуга народу» заявили, що ініціюватимуть дострокові вибори у столиці – як мера, так і Київської міської ради.

Водночас, на сайті Верховної Ради з'явився проект закону, яким передбачено 8 грудня провести позачергові вибори міського голови Києва і депутатів міської ради.