Ігор Палиця прокоментував плани Кабміну створити вільні економічні зони біля лінії розмежування / фото УНІАН

Створення вільних економічних зон на Донбасі призведе лише до появи «сірої» кримінальної зони для уникнення оподаткування та ведення незаконного бізнесу. Економіку Донбасу, як і всієї країни, врятують не преференції для обраних, а реальні реформи для усіх. Зокрема, зменшення податків, скасування мита і ПДВ на обладнання.

Про це заявив лідер партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця, коментуючи плани Кабміну створити вільні економічні зони в межах 15-20-кілометрів від лінії розмежування, повідомляє прес-служба політичної сили.

«В уряді не можуть не розуміти, що жодні пільги не змусять бізнес відкривати реальні виробництва фактично на лінії фронту – там, де влада саме скасовує вибори, говорячи про військову небезпеку. Ніякі вільні економічні зони не створять робочі місця поблизу мінних полів. Отже, говорячи про запровадження ВЕЗ, уряд має на меті зовсім інше - розкрадання грошей та створення «своїм» структурам сприятливих умов для тіньового бізнесу.  ВЕЗ на Донбасі одразу ж стануть гаванню для відмивання нелегальних доходів та призведуть до зростання обсягів контрабанди. Якщо прем’єр-міністр не усвідомлює цього – він не може керувати урядом. Якщо розуміє, але все одно пропонує, – він має нести відповідальність», - наголосив Палиця.

Відео дня

Він нагадав, що країна вже мала «позитивний» досвід функціонування вільних економічних зон і територій пріоритетного розвитку на початку незалежності. В результаті держава зазнала колосальних збитків і отримала величезний сектор тіньової економіки.

«Не можна знову наступити на ті ж самі граблі! Партія «ЗА Майбутнє» переконана, що економіку Донбасу, як і всієї країни, врятують не вільні економічні зони чи преференції для обраних, а реальні реформи для усіх. Замість шкідливих для держави ініціатив, уряд має думати про зменшення ЄСВ та ПДФО, запровадження податку на виведений капітал, скасування мита і ПДВ на обладнання, яке забезпечить відкриття нових підприємств і створення реальних робочих місць», - наголосив Палиця.

Він зазначив, що уряд вже обіцяв 500 тисяч робочих місць, які так і не створив. Зараз, каже лідер партії, уряд обіцяє вільні економічні зони, які не створять нічого, окрім проблем.

За його словами, головне завдання, щоб виручка від експорту товарів перевищила суму, необхідну для оплати імпорту!

«Ми, нарешті, повинні припинити бути заручниками непрофесійності та навіть продажності чиновників та постійно брати в борг для покриття дірок в бюджеті. Досить займатися профанацією! Потрібні реальні кроки назустріч економіці. Якщо влада не здатна цього забезпечити, вона має скласти повноваження й піти. Партія «ЗА Майбутнє» є партією професіоналів, які готові взяти на себе відповідальність за долю країни», - наголосив Ігор Палиця.