Дмитро Кулеба / REUTERS

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба упевнений, що питання деокупації Криму потрібно розглядати окремо від мінських переговорів щодо Донбасу.

Про це він сказав в інтерв'ю Крим.Реалії.

Читайте такожБританія не визнає "голосування" за поправки Путіна в окупованому Криму

Відео дня

«Зараз вводити у мінський формат ще проблематику Криму, це дійсно блокувати і Крим, і Донбас. Потрібно виходити з тих реалій, які є зараз. І я вас запевняю, що ми на всіх рівнях – і в МЗС, і в Офісі президента - постійно працюємо над тим, щоб питання Криму залишалося на порядку денному серед пріоритетних», – сказав Кулеба.

Він наголосив, що зараз Україна «відродила активну тему Криму в міжнародних переговорах».

«І дуже наступально її просуваємо, вступаємо в контакт з нашими партнерами. Тобто, вже їх розігріваємо до наступних кроків», – зауважив Кулеба.

27 лютого голова фракції «Голос» Сергій Рахманін представив «план деокупації Донбасу і Криму» – альтернативу Мінським угодам, яка, на думку депутатів від «Голосу», має допомогти «добитися миру на українських умовах», нагадує видання. У МЗС України готують стратегію деокупації Криму. Поки цей план існує лише в проектному варіанті, але буде розширений і доповнений за рахунок ініціатив від РНБО, уряду і Офісу президента.

Віце-прем'єр – міністр реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявив в ефірі радіо Крим.Реалії, що влада хоче створення міжнародного майданчика для переговорів про деокупацію Криму, але не може прогнозувати, коли вона з'явиться і в якому форматі.