Микола Семена прямує на материкову Україну / фото: 15minut.org

Незаконно засуджений кримський журналіст Микола Семена заявив, що після переїзду на підконтрольну українському уряду територію планує пройти медичне обстеження, а згодом повернутися в журналістику.

Про це він заявив під час прес-конференції у Генічеську, звідки потягом поїде до Києва.

Читайте такожКримський журналіст Семена, з якого окупанти зняли судимість, їде до Києва

Відео дня

"Я вирушаю до Києва. У першу чергу, планую пройти медобстеження, бо в мене є кілька проблем зі здоров'ям, які з'явилися під час окупації, бо я там обмежував себе у зверненні до лікарів... Я цілком працездатна людина, але певне амбулаторне лікування мені потрібне", - повідомив він.

Семена також зазначив, що якнайшвидше планує повернутися в журналістику.

"Питання, де я буду друкуватися, поки не вирішено остаточно... Але я буду писати, як завжди, правду", - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, окупаційна влада в Криму звинуватила Семену в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. У квітні 2016 року ФСБ РФ провела обшук у його будинку, а в травні того ж року йому висунули звинувачення. Журналіст перебував під підпискою про невиїзд.

22 вересня 2017 року підконтрольний Кремлю так званий «Залізничний суд Сімферополя» засудив Семену до 2,5 років позбавлення волі умовно.

Адвокати Семени подали скаргу до Європейського суду з прав людини на вирок, однак ЄСПЛ відмовив у пріоритетному розгляді скарги.

14 січня 2020 року той самий «Залізничний суд Сімферополя» задовольнив клопотання адвоката про дострокове припинення випробувального терміну і зняття з Семени судимості.