Ан-26 - родини загиблих курсантів отримали компенсації, кажуть в Генштабі ЗСУ / фото УНІАН, Андрій Марієнко

Родини військовослужбовців, які загинули внаслідок катастрофи літака Ан-26Ш у Харківській області, отримали грошові виплати.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Читайте такожГоловні новини України 20 жовтня: звернення Зеленського до Ради та ініціатива створення Нацштабу протидії COVID-19

Відео дня

"Виплату в розмірі 750-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб на 1 січня календарного року, проведено шляхом зарахування коштів на карткові рахунки, які відкриті родинами курсантів в установах банків на їхній вибір", - йдеться в повідомленні.

У Генштабі також додали, що на даний час продовжує працювати урядова комісія та триває робота з технічного розслідування катастрофи літака АН-26Ш.

Родинам екіпажу виплата буде здійснена після остаточного офіційного встановлення обставин та причин авіакатастрофи.

Авіакатастрофа Ан-26: що відомо

  • Ввечері 25 вересня поблизу Чугуєва під час тренувальних польотів зазнав катастрофи військовий літак Ан-26, на борту якого перебували 27 осіб - військові льотчики і курсанти університету Повітряних сил ім. Кожедуба. Вижив тільки один курсант.
  • Державне бюро розслідувань назвало чотири версії катастрофи літака. Серед них – технічна несправність агрегатів літака, неналежне виконання обов'язків членами екіпажу, неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за управління польотами, та неналежне технічне обслуговування літака.