ООС новини 19 вересня - у штабі розповіли, чи обстрілювали бойовики позиції ЗСУ / УНІАН

Від початку цієї доби, 19 вересня, бойовики не порушували досягнуті 27 липня домовленості.

Про це йдеться у ранковому зведенні штабу ООС у Facebook.

«Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та готові адекватно реагувати на будь-які зміни оперативної обстановки», – повідомляють у штабі.

Читайте такожЗ Росії на територію ОРДЛО курсують вантажівки з невідомим вантажем (фото)

Водночас протягом п’ятниці, 18 вересня, зафіксували два факти порушення з боку російських найманців – неподалік Водяного ворог відкрив вогонь у бік ЗСУ з підствольного гранатомета, а поблизу Новотошкінського – з великокаліберного кулемета.

«Провокативні постріли не  становили небезпеки для життя українських воїнів, тож вогонь у відповідь не відкривався», – стверджує штаб.

Крім того, неподалік Залізного поранення отримав один військовий. Штаб каже, що подія сталась під час ліквідації лісової пожежі – здетонував невідомий вибуховий пристрій.

«Воїна оперативно доправлено до медичного закладу, де йому надано кваліфіковану медичну допомогу», – додають у штабі.

А все ж штаб констатує зберігання режиму припинення вогню «повною мірою» на усіх інших ділянках лінії розмежування.

Перемир'я на Донбасі

  • 22 липня учасники ТКГ домовилися про повне і всеосяжне припинення вогню на лінії розмежування з 27 липня.
  • 6 вересня окупанти порушили режим припинення вогню, обстрілявши позиції Об'єднаних сил. В результаті обстрілу загинув український військовий, ще один був поранений.
  • 11 вересня в Берліні відбулася зустріч політичних радників лідерів країн-учасниць "нормандського формату". Згідно з повідомленням прес-служби офісу президента, радники підтримали заклик України вжити вичерпних заходів для продовження стійкого і всеосяжного режиму припинення вогню на Донбасі.