Корвети побудують для посилення ВМС України / фото УНІАН

В Україні планують побудувати чотири нові корвети, вартість кожного з яких близько 250 мільйонів доларів.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

"Сумарно вони будуть коштувати близько мільярда доларів. Це захмарна сума. І тоді я починаю думати, а які зусилля Росія докладе для того, щоб у разі початку морського конфлікту потопити такий корвет? Якщо ми говоримо про те, що кількість крилатих ракет, які може випустити Росія у першому ж залпі, вдвічі перевищує кількість каналів супроводження наших систем ППО, то ми приходимо до усвідомлення того, що прикрити наш корвет ми не зможемо... Іншими словами, цей проект має вартість, але не має цінності", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожЕксперт назвав новітню зброю, здатну дати потужну відсіч військам Путіна на Донбасі

Експерт переконаний, що ставку треба робити не на корвети, а на ракетні засоби, які можуть завдати значної шкоди російським військовим базам. Зокрема, вважає Згурець, гроші потрібно вкладати у ракетний комплекс "Нептун".

"Будівництво 4 корветів за один мільярд доларів – це саме лінійна логіка. Потрібно шукати варіанти, коли ми зможемо завдати агресору такого збитку, який унеможливить його подальші наступальні дії. Це створення навіть не нової зброї, а нових підходів, які могли б мінімізувати російські погрози", - додав він.

При цьому експерт визнав, що своїм потенціалом Україна не зможе стримати Росію.

"Але війна - це останній аргумент, коли в Кремлі зрозуміють, що у них нічого не виходить. Зараз стратегія Росії - це підрив НАТО, Євросоюзу та української стабільності зсередини. Тому загроза висадки російського десанту на українському узбережжі Чорного моря більш гіпотетична, ніж, наприклад, погіршення ставлення до України з боку європейських країн, загроза зняття санкцій з Росії та інші виклики, які формуються на політичному тлі", - підсумував фахівець.

Раніше президент України Володимир Зеленський прийшов на виставку "Зброя та безпека 2019" в Києві та відвідав експозиції з ракетним комплексом РК-360 МЦ "Нептун".