Володимир Путін і Еммануель Макрон / REUTERS

Президент Російської Федерації Володимир Путін і президент Франції Еммануель Макрон у ході телефонної розмови зазначили безальтернативність Мінських домовленостей у врегулюванні ситуації на сході України.

Як повідомляється на сайті Кремля, розмова двох лідерів відбулася з ініціативи французької сторони.

«В ході обміну думками про ситуацію в Україні наголошено на безальтернативності Мінського комплексу заходів як основи для вирішення внутрішньоукраїнської кризи», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожМеркель обговорила з Путіним "нормандський" саміт і транзит газу Україною

«Від Києва потрібно беззастережна реалізація всіх домовленостей, досягнутих у «нормандському форматі» і в Контактній групі. Насамперед це стосується розведення сил і засобів на двох узгоджених ділянках лінії зіткнення у населених пунктах Золоте і Петровське, а також імплементації в українське законодавство «формули Штайнмаєра», - додали в прес-службі.

Також наголошується, що під час обговорення можливості проведення чергового саміту «нормандської четвірки» президент Росії «знову акцентував доцільність його ретельної підготовки, що дало б змогу виробити нові кроки в контексті повного виконання Мінських угод». «Домовлено, що відповідну роботу буде продовжено помічниками лідерів і міністерствами закордонних справ», - додали у прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, раніше в Кремлі заявили, що особливого просування по підготовці зустрічі голів «нормандського формату» немає.