Картину Айвазовського продали за рекордну суму / Фото sotheby's

На аукціоні Sotheby's картину Івана Айвазовського "Неаполітанська затока" продали за рекордну для онлайн-торгів суму - 2,3 млн фунтів (майже 3 мільйони доларів - УНІАН).

"У ході торгів вартість монументального полотна Івана Айвазовського "Неаполітанська затока" злетіла до 2,3 млн фунтів, удвічі перевищивши естімейт (800 тисяч - 1,2 млн фунтів), і побила рекорд, встановлений картиною "Натюрморт" Джорджо Моранді минулого тижня, ставши найдорожчою роботою, проданою на онлайн-торгах", - повідомили в прес-службі аукціонного будинку.

У Sotheby's не уточнили, з якої країни був покупець. До продажу картина перебувала в європейській приватної колекції.

Відео дня

Читайте такожВуличний художник Бенксі відкрив у Лондоні магазин, але його двері не відчиняються (фото)

Аукціонний дім планував проводити торги картини Айвазовського та інших лотів в звичайному форматі, тобто за присутності потенційних покупців, але через пандемію коронавірусу було вирішено переміститися в онлайн.

Крім "Неаполітанської затоки" на аукціоні виставили інші полотна російських художників, за які в загальній складності виручили 5,6 млн фунтів.

Інша картина Айвазовського - "Проходить корабель місячною ніччю" - пішла з молотка за 435 тис. фунтів. Дві роботи Петра Кончаловського були продані за 150 тис. і 118 тис. фунтів, більш ніж удвічі перевищивши оцінювальну вартість.

Раніше Sotheby's проводив "російські торги" у листопаді. Картина майстра російського авангарду Івана Клюна "Сферичний супрематизм" була продана за 4,9 млн фунтів (попередньо вона оцінювалася в 2,5-3,5 млн фунтів).

Як повідомляв раніше УНІАН, в Запоріжжі невідомий вимагав прибрати з вітрини галереї картину з оголеною жінкою.