Володимир Зеленський під час заходів до Дня Державного прапора / прес-служба президента

З нагоди Дня незалежності України президенту Зеленському надіслали свої привітання президент США Дональд Трамп, президент Франції Емманюель Макрон і королева Великої Британії Єлизавета Друга.

Про це повідомляє прес-служба українського лідера.

Так, президент США Дональд Трамп зазначив, що підтримка з боку США суверенітету і територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів є незмінною.

Відео дня

"Протягом наступного року Сполучені Штати Америки будуть працювати у партнерстві з владою та народом України заради просування реформ, які дуже важливі для успіху України, включаючи реформи у сфері верховенства права і боротьби з корупцією, зміцнення демократичних інститутів і сприяння економічному зростанню…", - зазначив Трамп у привітанні.

Королева Єлизавета Друга побажала щастя і процвітання народу України в майбутні роки.

"З великою радістю посилаю Вашій Високоповажності свої вітання з нагоди вашого національного свята – разом з найкращими побажаннями щастя і процвітання народу України в майбутні роки", – написала королева.

Читайте такожБорис Джонсон до Дня незалежності України заговорив українською (відео)

Також надійшло привітання від президента Франції Емманюеля Макрона, де він зазначив, що Франція залишається разом з Україною для відновлення миру на сході країни.

"Я вітаю вашу ініціативність і рішучість, спрямовані на якнайшвидше досягнення конкретного прогресу в інтересах населення, яке страждає внаслідок конфлікту. Зі свого боку хотів би запевнити вас у моєму прагненні досягти суттєвих результатів на переговорах у межах "нормандського формату" і в переговорах з Росією", - сказав Макрон.

Наголошується, що привітання надійшли і від низки лідерів інших країн світу.