За словами Разумкова, криза не є однобоким явищем / УНІАН

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявляє, що Україна входила в карантин з ненайкращими економічними показниками, і виходити їй теж буде дуже непросто.

Як ідеться у повідомленні на сайті парламенту, про це Разумков сказав на засіданні робочої групи з напрацювання заходів щодо економічного розвитку України.

За його словами, в результаті поширення коронавірусу у світі та карантинних обмежень Україна зіткнулася з нетиповою кризою.

Відео дня

Читайте такожМіністр фінансів про кризу і транш МВФ: "ми впевнено дивимося в майбутнє"

"Ми входили в карантин з ненайкращими показниками, і виходити нам теж буде дуже непросто. Економічна криза, яка сьогодні спостерігається у Європі, США і по всьому світу, є дійсно унікальною, адже настільки масштабних наслідків для економіки не було дуже давно", - сказав голова ВР.

Разумков підкреслив, що засідання робочих груп з інших питань велися майже цілодобово, особливо - протягом останніх кількох місяців.

"Впевнений, що ви зможете дати той результат, якого потребує держава сьогодні, знайти шляхи застосування її можливостей. Зараз ми можемо недооцінювати деякі сфери, але переконаний, що на базі цієї групи та Комітету з питань економічного розвитку вдасться розробити ефективну стратегію", - наголосив він.

Крім того, за словами Разумкова, криза не є однобоким явищем. "Будь-яка криза також несе можливості для розвитку та подальшого виходу на новий рівень. Сподіваюся, що на Україну чекає саме такий варіант, і це, в тому числі, буде залежати від результатів роботи цієї групи, роботи комітету та Верховної Ради в цілому", - зауважив Разумков.

Як повідомляв УНІАН, валовий внутрішній продукт України у січні-квітні 2020 року скоротився на 5%, що відповідає прогнозу розвитку Міністерства економіки, торгівлі та сільського господарства.