Для наступної зустрічі необхідно виконати ажливу умову / фото УНІАН

Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен назвав умову для проведення наступного саміту лідерів країн "нормандського формату".

Як передає кореспондент УНІАН, про це посол сказав журналістам на прес-конференції.

"Нашою метою не є проведення саміту заради його проведення. На нашу думку, важливим завданням сьогодні є реалізація тих висновків, які було ухвалено за результатами грудневого саміту "нормандського формату" в Парижі. Лише за цієї умови ми можемо розглядати організацію наступної нової зустрічі у цьому форматі", - заявив де Понсен.

Відео дня

Читайте також"Стрибав і махав руками перед Єрмаком": Резніков розповів про істерику Суркова на зустрічі в Парижі

Окремо дипломат заявив, що Франція послідовно наголошує на необхідності використання тих форматів переговорів, що діють нині, зокрема "нормандський формат" і Мінський процес, для знаходження шляхів мирного врегулювання кризи, яка триває на сході України.

Як повідомляв УНІАН, за результатами "нормандського саміту" 9 грудня 2019 року в Парижі лідери України, Німеччини, Франції та Росії погодили комюніке, в якому заявили, що підтримують домовленість у рамках Тристоронньої контактної групи з розведення сил на трьох додаткових ділянках на Донбасі до кінця березня 2020 року.

Також у документі йшлося про обмін утримуваними особами.

Крім того, лідери країн "нормандської четвірки" задекларували підтримку досягнення протягом 30 днів домовленості в рамках ТКГ про відкриття нових пунктів пропуску через лінію розмежування.

Разом з тим в комюніке йшлося про узгодження правових аспектів закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей і так звану "формулу Штайнмаєра".

Передбачається, що наступний саміт лідерів має відбутися у Берліні.

Віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков припускає, що зустріч лідерів країн "нормандського формату" в Берліні може відбутися впродовж серпня.