Ілюстрація REUTERS

Компанія Samsung Electronics розглядає план, який виключить зарядний пристрій зі списку компонентів смартфона при продажу.

Про це повідомляє ETNews.

За даними видання, Samsung Electronics вже розглядає план, який виключить зарядку зі списку компонентів смартфона. Хоча точні терміни і спосіб виконання плану не визначені, відомо, що він виключає зарядні пристрої з декількох моделей, які, як очікується, будуть випущені в 2021 році.

Відео дня

Читайте такожGoogle запустивши проект зі зниження залежності від смартфона

Зарядний пристрій надається в якості основного компонента всякий раз, коли людина купує смартфон. Оскільки смартфон можна використовувати тільки тоді, коли його акумулятор заряджений, зарядний пристрій поставляється зі смартфоном, коли людина купує смартфон.

Проте подейкують, що Samsung Electronics обговорює план, який виключить зарядки в стартовому наборі при продажу, оскільки вважає, що зарядні пристрої поставляються в достатній кількості.

Індустрія також вважає, що Samsung Electronics розглядає цей план, прагнучи знизити свої виробничі витрати, щоб компенсувати ціни на смартфони, які ростуть через додаткові функції, таких як мережа 5G.

Вартість одиниці зарядного пристрою не дорога, як у напівпровідників і дисплеїв. Проте, для виробників смартфонів стало дуже важливо знизити виробничі витрати, щоб забезпечити прибутковість по мірі насичення світового ринку смартфонів.