Прикордонники організовують перевезення громадян, які прибули до кордону пішки \ фото facebook.com/pg/DPSUkraine

Станом на 12:00 через державний кордон України перевезли майже 7,4 тис. осіб, які прибули пішки.

Читайте такожПротягом минулої доби додому повернулися понад 13,5 тисяч українців - ДПСУ

Як повідомляється на сайті Держприкордонслужби, цієї доби в деяких пунктах пропуску на кордоні з Євросоюзом значно зросла кількість громадян України, які прибули без власного транспорту.

Відео дня

"Це ускладнює їх перетинання кордону, оскільки піше сполучення зараз не здійснюється. У зв’язку з цим, а також через додаткові контрольно-профілактичні заходи спостерігається накопичення людей у пунктах пропуску суміжних країн", - пояснили у ДПСУ.

Прикордонники організовують перевезення громадян, які прибули до кордону пішки, у взаємодії з ДСНС та органами місцевої влади, які надають автобуси для перевезень.

Крім того, залучено додатковий склад інспекторів, працюють додаткові смуги, де оформлення відбувається із застосуванням мобільних комплексів прикордонного контролю.

Зокрема, сьогодні до опівдня на кордоні з Польщею вже здійснено пропуск майже 7,4 тис. осіб, що більше ніж за всю минулу добу – 5,4 тис. осіб.

Станом на 12:00, за інформацією польських прикордонників, на території Польщі зібралося понад 2 тис. осіб навпроти пункту пропуску "Краківець", 1,2 тис. осіб - навпроти пункту пропуску "Ягодин" та близько 500 осіб - навпроти пункту пропуску "Рава-Руська".

Від опівночі прикордонники забезпечили перевезення та прикордонне оформлення осіб, які прибули пішки через пункти пропуску "Краківець" (понад 1,7 тис. осіб), "Ягодин" (понад 3,7 тис.осіб) та "Рава-Руська" (майже 2 тис. осіб).

"Процедури прикордонногоконтролю проводитимуться з врахуванням сучасних загроз. Ми не можемо прискорити пропуск, знижуючи якість контрольно-профілактичних заходів", - наголосили у Держприкордонслужбі.