В рамках посилення карантинних заходів люди старше 60 років не повинні виходити з дому / фото УНІАН

В рамках посилення карантинних заходів люди старше 60 років не повинні виходити з дому, оскільки відносяться до групи підвищеного ризику, вразливої до інфікування коронавірусом.

Про це йдеться у переданому УНІАН роз’ясненні уряду щодо нових обмежувальних заходів на період карантину, що діятимуть з 6 по 24 квітня, передбачених постановою №211.

Читайте такожГуляти навколо будинку дозволено, але групами не більше двох осіб: у Кабміні роз'яснили нові правила карантину

Відео дня

«Люди старше 60 років поки що мають сидіти вдома. Вони відносяться до групи підвищеного ризику, відтак - потребують самоізоляції. Що це означає? По-перше, вони мають перебувати у визначеному ними місці самоізоляції. По-друге, утримуватися від контакту з іншими особами – крім тих, з якими вони спільно проживають», - сказано у роз’ясненні.

Також зазначається, що людям, які перебувають на самоізоляції (крім хворих на COVID-19) та про яких немає кому подбати, дозволено у масках відвідувати магазини та інші місця торгівлі, які розміщені на відстані не більше ніж 2 кілометри від місця самоізоляції.

Окрім того, уряд доручив облдержадміністраціям вжити додаткових заходів до виявлення та обслуговування одиноких осіб та осіб, які одиноко проживають, серед громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, осіб, які перебувають на самоізоляції, та організувати належний соціальний супровід.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня уряд посилив карантинні заходи. Зокрема, до 24 квітня заборонено: з 6 квітня перебування в громадських місцях без респіратора або захисної маски; переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих.

Також заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності; спортивних та дитячих майданчиків; проведення всіх масових заходів; перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу; самовільно залишати місця обсервації.

Читайте також: