Луїш Каштру / фото REUTERS

Головний тренер донецького "Шахтаря" Луїш Каштру прокоментував ситуацію з коронавірусом в команді.

Фахівця цитує офіційний сайт "гірників".

"На цю мить ми в дуже важкій ситуації. Йти від реалій, шукати якісь відмовки та жаліти себе не будемо. Знаємо, що світ зараз переживає великі труднощі - кількість випадків повсюдно зростає.

Відео дня

Вірус атакував нас дуже жорстко, ми тренувалися з шістьма польовими гравцями і трьома воротарями. Звичайно, підготовку це ускладнює. Попереду матч зі "Львовом", через три дні - "Реал", ще через три - "Ворскла", а потім одразу "Інтер". У нас було все сплановано, але зараз слідувати плану ми не зможемо.

На цей час не знаємо, хто з інфікованих футболістів відновиться через 10 днів. Навіть якщо деякі й повернуться, у нас залишиться лише два дні до поєдинку з "Реалом". Тому дуже складно зараз про щось говорити - все відбувається ось так. Ми не робимо з себе жертв, але дуже засмучені ситуацією", - сказав Каштру.

Тренер додав, що до ігор будуть залучатися всі доступні футболісти, в тому числі й молодь:

"У нас 70 футболістів, які можуть грати: це перша команда, дубль і U-19. Вибір дуже великий. Потрібно грати, і ми будемо це робити. З великими або меншими складнощами, але ми повинні мати впевненість в тому, що хлопці, які зіграють, - найкращий вибір на певний матч, щоб домогтися необхідного результату. Зараз ми переживаємо пандемію, ситуація важка. Слава богу, нам є чим на неї відповісти".

17 жовтня в рамках УПЛ "Шахтар" зіграє зі "Львовом", а 21 жовтня команда на виїзді зустрінеться з мадридським "Реалом" у першому турі групового етапу Ліги чемпіонів.

Коронавірус у "Шахтарі": хроніка подій

  • 4 жовтня Тарас Степаненко та Андрій Пятов отримали позитивні тести на коронавірус після матчу УПЛ проти "Десни". Обидва футболісти брали участь у грі. Крім того, позитивні тести здали два співробітники клубу.
  • Жоден з футболістів "Шахтаря" не зміг допомогти збірній України в контрольному матчі проти Франції, бо вся команда перебувала на самоізоляції. Зокрема, це Микола Матвієнко, Віктор Коваленко, Марлос і Жуніор Мораєс, які були викликані в команду. 
  • 6 жовтня в "Шахтарі" проводили додаткове тестування на COVID-19. Його пройшли всі гравці, крім Пятова і Степаненка. Всі результати були негативними.
  • 8 жовтня стали відомі результати нового тестування: у донецькому клубі виявили відразу 9 заражених футболістів, а також позитивні тести здали 9 співробітників клубу. Стало відомо, що Матвієнко і Мораєс не зможуть допомогти збірній України через позитивні тести.
  • 9 жовтня "Шахтар" повернувся до тренувань, але до роботи змогли приступити лише одинадцять футболістів.