Будапешт, Порту і Бухарест безумовно варті того, щоб їх відвідати / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, УНІАН

Величезна кількість туристів з усього світу вважають за краще відпочивати в Європі – туди легко добиратися і там стільки всього цікавого. Однак така популярність не минає безслідно, а тому туристи і жителі багатьох європейських міст стикаються з цілою низкою негативних наслідків надмірного туризму – від великих натовпів до високих цін. Це спонукає багатьох туристів шукати альтернативні місця для відпочинку в Європі, щоб там було і цікаво, і доступно за ціною, і не надто людно.

Аби спростити пошуки наступного місця для відпочинку потенційним туристам, експертка з подорожей видання Travel Off Path Меґі Канко склала список із п'яти найдешевших міст Європи, які справді захочеться відвідати.

1. Будапешт, Угорщина. "Я завжди говорила, що Будапешт – одне з найкращих європейських міст, де ви можете насолодитися приголомшливими визначними пам'ятками та величчю Відня і Праги за невелику ціну. Столиця Угорщини, що гордо стоїть на березі річки Дунай, пропонує більше, ніж просто вражаючі визначні пам'ятки – тут також знаходяться всесвітньо відомі термальні ванни і одна з найбільш недооцінених кулінарних сцен Європи", – зазначає Мегі.

Відео дня

За її словами, оскільки поїздка на таксі в угорській столиці коштує менше ніж 5 доларів, а вечеря на одного обійдеться лише в 10 доларів, це, безсумнівно, одне з найвигідніших місць на всьому континенті.

Детальніше про те, що можна подивитися в Будапешті, читайте у великому матеріалі УНІАН.Туризм.

2. Тирана, Албанія. Будучи столицею однієї з країн Європи, що найшвидше розвивається, Тирана являє собою туристичну перлину, яка тільки й чекає, щоб її досліджували, зазначає експерт.

"Чи приїдете ви сюди заради готельних номерів по 40 доларів на добу, хвилюючого нічного життя, чудових навколишніх пам'яток або неймовірної кухні, одне можна сказати напевно: скромна столиця Албанії перевершить навіть ваші найсміливіші очікування", – обіцяє Мегі.

3. Бухарест, Румунія. "Оскільки Румунію було названо найбезпечнішим і найбюджетнішим місцем у Європі, дедалі більше й більше поглядів звернено на Бухарест, і, можу я сказати, – настав час", – констатує експерт.

За її словами, у румунській столиці на туристів чекає безліч чудових будівель, розкиданих між такими відомими визначними пам'ятками, як Палац Парламенту, Площа Революції та історичний район Ліпскань.

4. Софія, Болгарія. Пропонуючи ідеальне поєднання історичних див (наприклад, Боянської церкви, внесеної до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, і давньоримських руїн Сердіки) і модної атмосфери, Софія вважається одним із найбільш недооцінених і вигідних місць у Європі.

"І тепер, коли Болгарія офіційно входить до Шенгенської зони, в'їзд і виїзд з її приголомшливої столиці став ще простішим, тож обов'язково подивіться й дослідіть якомога більше, якщо ви все ж таки ухвалите (дуже розумне) рішення поїхати сюди", – зазначає Мегі.

5. Порту, Португалія. "Список був би неповним без Порту – міста, чиє поєднання приголомшливих пам'яток і розумних цін уже досить давно привертає міжнародну увагу. І легко зрозуміти, чому. Друге за величиною місто Португалії – це не тільки рай у пастельних тонах, сповнений одними з найкрасивіших краєвидів Європи, а й недорогий центр, де можна купити капучино за 1,62 долара та вечерю з трьох страв на двох лише за трохи більше ніж 42 долари", – зазначила авторка добірки.

Також експерт порівняла ціни на деякі базові товари та послуги в перерахованих вище п'яти містах Європи.

БудапештТиранаБухарестСофіяПорту
Маленька пляшка води$1.18$0.7$2$0.85$1.19
Чашка капучино$2.27$1.7$3$2$1.68
Квиток на автобус$1.21$0.4$0.64$0.87$1.92
Поїздка на таксі на 1 милю (1,6 км)$1.91$5$3$1.14$1.2
Вечеря на одного$10.78$9.85$10.7$10.89$9.58
Вечеря з трьох страв на двох$53.89$48.43$53.48$43.57$42.58

Як повідомляв УНІАН, раніше експерти склали список із 10 найдешевших місць в Азії, які дійсно хочеться відвідати. Очолила рейтинг столиця Лаосу В'єнтьян.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для мандрівок та дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.