Ілюстрація / REUTERS

Епідеміологічна ситуація на тимчасово окупованих територіях Донбасу погіршується.

Про це речник Міністерства оборони України полковник Олександр Мотузяник повідомив на брифінгу з посиланням на дані розвідки.

«Російські окупаційні адміністрації продовжують приховувати факти поширення захворювань на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях», - cказав він.

Відео дня

Читайте такожПеред відправленням на Донбас військові проходитимуть двотижневий карантин

За словами Мотузяника, представники так званих «силових структур» вилучають історії хвороб померлих та попереджають медперсонал про притягнення до «кримінальної» відповідальності за розголошення інформації, у тому числі, про те, що більшість інфікованих протягом березня поточного року відвідували РФ через неконтрольовані Україною ділянки кордону.

При цьому, як додав речник, триває процес російської «паспортизації» населення. З початку квітня цього року спеціальними автобусними рейсами до Ростовської області та у зворотному напрямку перевезено понад 2 тис. осіб.

«За даними розвідки, зазначене призводить до погіршення епідеміологічної ситуації на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях», - наголосив Мотузяник.

Читайте також: