Ілюстрація / REUTERS

За поточну добу втрат серед військових Збройних сил України від обстрілів російських окупантів на Донбасі немає.

Про це йдеться у вечірньому зведенні щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17:00.

Зокрема, з початку доби збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені до розміщення на лінії зіткнення артилерійські системи калібру 122 мм, 120-ти та 82-х мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Українські воїни негайно реагували на усі можливі загрози з боку загарбників, змушуючи їх припинити агресивні дії.

Читайте такожОбстановка на Донбасі різко загострилася – Міноборони

Так, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» найбільша вогнева активність спостерігалася на світанку. Поблизу Новотошківського терористи застосували артилерійські системи калібру 122 мм, 120-ти мм міномети та ручні протитанкові гранатомети. Також заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм агресор використав неподалік Південного, Залізного, Шумів, Оріхового та Хутору Вільний.

Крім того, на початку доби з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів бойовики обстрілювали і українських захисників в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", неподалік Водяного. Це ж озброєння агресор використав і поблизу Авдіївки, додавши до обстрілів ще й міномети 120-го і 82-го калібру та стрілецьку зброю. Під час обстрілу Авдіївки одна із мін зруйнувала дачний будинок. Від пожежі, що сталася, загорілася й сусідська будівля.

Також на підступах до Кам’янки та Старогнатівки терористи застосували по оборонних укріпленнях українських бійців гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети.

У штабі нагадали, що на світанку збройні формування Російської Федерації вкотре відкрили вогонь і по населеному пункту Зайцеве. Внаслідок обстрілу з мінометів калібру 82-мм загинула 80-річна місцева жителька Олена Міхова.

Загалом, від початку доби, терористи випустили у бік українських позицій понад 220 мін і снарядів. "За наявною інформацією сьогодні у лавах Об’єднаних сил втрат внаслідок ворожих обстрілів немає", - йдеться у зведенні.