У Криму задумалися над переписуванням історії / Фото: УНІАН

Колишній депутат Верховної Ради Криму, колаборант Олександр Свистунов звернувся міністру освіти Росії Сергію Кравцову з вимогою переписати кримські підручники історії за 10 клас.

Читайте такожРФ потроїла кількість військових у Криму після анексії-Джапарова

Як повідомляє «Новая газета", Заява Свистунова "від імені всієї патріотичної громадськості Криму" з'явилася на його сторінці в Facebook.

Відео дня

Зокрема, колаборант просить відкликати зі шкіл і бібліотек другу частину підручника «Історія Криму. 10 клас» На його думку, в підручнику «відверто брехливо і тенденційно описана історія пострадянського періоду півострова, починаючи з 1991 року і аж до возз'єднання Криму з Росією у 2014 році».

Свистунов незадоволений тим, що автори підручника «не визнають факту української окупації Криму і Севастополя» і що в ньому «відсутній опис національно-визвольної боротьби жителів півострова». Новий підручник, на його думку, має бути написаний "незалежними російськими істориками".

У російському уряді, однак, висловили думку, що посібник розроблявся кваліфікованими фахівцями.

"Вони спиралися виключно на діючі норми історичної освіти без будь-яких політичних пристрастей», - заявили в Міністерстві освіти виданню "Комерсант»

Один з авторів посібника також заявив журналістам, що слова Свистунова суб'єктивні.

Окупація Криму

  • Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим, організувавши "референдум" щодо його самовизначення.
  • Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% висловилися за приєднання Криму до Росії.
  • 18 березня в Кремлі був підписаний так званий "договір" про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя. Країни Заходу не визнають анексію Криму і ввели ряд економічних санкцій проти РФ.