РФ завдала удару ракетою Х-22  по Дніпру / Міноборони Російської Федерації

У Повітряних силах Збройних сил України відповіли на запитання, чи розуміє пілот РФ, куди він завдає удару в Україні. Адже складно зрозуміти, як можна завдати удару по багатоповерхівці в Дніпрі, в якій жили люди.

В ефірі телемарафону він наголосив, що, звичайно, російські військові знають, куди вони ціляться, ведеться передпольотна робота, ставляться завдання.

"Вони прекрасно знають, з якої відстані вони будуть стріляти, вони знають, яка у них ціль... Вони себе виправдовують, що били по підстанції чи по ТЕС, та вони ж знають, де вона розташована, що там стоять житлові будинки", - каже речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Також він наголосив, що російські окупанти усвідомлювали, настільки неточна й потужна ракета Х-22:

"До 600 м може бути похибка відхилення від цілі... Вони прекрасно розуміють, що фактично вони влучать в якийсь цивільний об'єкт, навіть якщо в координатах забито об'єкт критичної інфраструктури".

Ігнат заявив, що списки російських льотчиків, які бомбардують територію України, будуть встановлені.

Росія ударила ракетою Х-22 по багатоповерхівці в Дніпрі

14 січня російські терористи влучили ракетою у багатоповерхівку в Дніпрі, де мешкало понад 1,1 тис. людей. Унаслідок вибуху один з під'їздів багатоквартирного будинку повністю "склався".

Пізніше стало відомо, що Росія завдала удару по будинку з людьми ракетою Х-22 - неточною й призначеною для знищення морських угруповань та авіаносних груп. В Офісі генпрокурора України наголосили, що такий тип ракет може запускати лише 52-й гвардійський бомбардувальний авіаційний полк РФ.

Мер Дніпра Борис Філатов озвучив припущення, куди насправді хотіла вцілити Росія. Вона, ймовірно, мала намір атакувати Придніпровську ТЕС.

Станом на 14:40 16 січня вже відомо про 40 загиблих внаслідок російського ракетного удару по Дніпру.

Вас також можуть зацікавити новини: