У Празі поліцейські із застосуванням водометів і сльозогінного газу розігнали учасників акції протесту проти обмежувальних заходів по боротьбі з COVID-19.

Демонстрація проходила на Староместській площі. Її організатори анонсували акцію як знак протесту проти «урядових обмежень, які збивають з пантелику», прийнятих через поширення коронавірусу, повідомляє Радіо Прага.

Поліція застосувала водомети і сльозогінний газ. Близько 20 осіб дістали травми, включаючи правоохоронців, четверо з яких були госпіталізовані. Після розгону демонстрації частина мітингувальників спробували прорватися через поліцейське оточення і застосували петарди.

Відео дня

Читайте такожСловаччина безкоштовно перевірить населення на коронавірус

За словами начальника празької поліції Томаша Лерхе, в акції протесту брали участь близько 2 тис. осіб, з них не менш як 400 радикальних футбольних уболівальників, що значно більше дозволених 500 осіб. У зв'язку з цим представник мерії Праги ухвалив рішення про її негайне припинення, сказала прес-секретар поліції.

Вона також зазначила, що було порушено порядок носіння масок і умови соціального дистанціювання. При цьому організатори запевняли, що всі обмеження будуть дотримані.

Демонстрація почалася о 14 годині, через півтори години було повідомлено про її дострокове завершення. На даний момент відомо про затримання понад 100 осіб.

Ситуація з коронавірусом у Чехії

За даними Центру системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джонса Гопкінса (США), з початку пандемії в Чехії зареєстровано понад 170 тис. випадків COVID-19, померли 1 тис. 402 осіб.

З 5 жовтня в Чехії через погіршення епідситуації діє режим надзвичайної ситуації.