Фото Метінвест

Міжнародна гірничо-металургійна група "Метінвест" у першому півріччі 2021 року сплатила понад 10 млрд грн податку на прибуток, що в 7 разів більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції, присвяченій п'ятнадцятиріччю «Метінвесту», повідомив генеральний директор компанії Юрій Риженков.

Читайте також"Метінвест" інвестує в освіту, що мотивує людей залишатися в Україні - експерт"По суті, бюджет і так сьогодні отримує більше грошей, ніж раніше. Весь цей супер-цикл виливається в чистий прибуток, з якої ми платимо ренту. Наприклад, за перше півріччя наша компанія вже заплатила податку на прибуток в 7 разів більше, ніж за перше півріччя минулого року. Минулого року - 1,4 млрд грн, цього року - 10 млрд грн», - сказав він.

Відео дня

За його словами, в компанії здивовані законодавчими ініціативами щодо підвищення рентної плати за видобуток корисних копалин.

"Ми трохи здивовані, тому що ще рік не пройшов з того моменту, як рента вже була підвищена, й знову з'явилася така ініціатива», - пояснив гендиректор.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет Міністрів України на засіданні 12 травня схвалив законопроект, яким вносяться зміни до Податкового кодексу для збалансування державного бюджету. Документом пропонується підвищити ставки податків, зокрема, плати за використання води й лісів, екологічного податку, рентних платежів і акцизу на алкоголь і низку інших податків.

Згідно з думкою експертів, ініціативи влади України щодо збільшення податкового навантаження на економіку суперечать заявленим планам щодо прискорення економічного зростання.

Як зазначив експерт Володимир Фесенко, бажання влади сьогодні поповнити держбюджет завдяки збільшенню податків у майбутньому може негативно позначитися на всій економіці країни. За його словами, між українським бізнесом й урядом повинен бути проведений конструктивний діалог, щоб знайти оптимальну величину податкового навантаження.