Кабмін погодив відповідний законопроект / Фото УНІАН

Як повідомляє прес-служба Міністерства культури, відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні уряду.

Згідно зі схваленим законопроектом «Про внесення зміни до статті 11 закону «Про державні нагороди України», премія присуджуватиметься у двох номінаціях: за найкраще наукове та найкраще науково-популярне видання з історії України.

Розмір грошової частини премії визначатиметься щороку президентом України.

Відео дня

Читайте такожProzorro стала переможцем міжнародної премії Open Government Awards 2016

«Запровадження цієї премії стане реальним проявом уваги держави до сфери відновлення збереження національної пам’яті українського народу. А також сприятиме підвищенню престижу наукових та науково-популярних праць з історії України, активізації наукових історичних досліджень і створенню національного культурного продукту історичного характеру, стимулюватиме підвищення якості наукових і науково-популярних видань з історії України», - зазначають у Міністерстві культури.

Довідка: Михайло Грушевський (1866-1934) – український історик, громадський та політичний діяч. Голова Центральної Ради Української народної республіки (1917–1918), член історичного товариства ім. Нестора-літописця, багаторічний голова наукового товариства ім. Шевченка у Львові (1897–1913), завідувач кафедри історії Львівського університету (1894–1914), автор понад 2000 наукових праць.

У 2015 році в центрі Києва на фасаді будинку на вул. Січових Стрільців, 75 намалювали стінопис з найбільшим у світі портретом Грушевського. Площа стінопису склала 160 кв. м.

Портрет Грушевського зображено на банкноті номіналом 50 грн та на пам'ятних монетах 1996 та 2006 років.