Ліквідація ОАСК – судді звернулися до ПАРЄ / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Судді Окружного адмінсуду Києва звернулися до членів Моніторингового комітету ПАРЄ через законопроект президента Володимира Зеленського, що передбачає ліквідацію суду і створення нового – Київського міського окружного адмінсуду.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ОАСК.

Читайте такожВидворений з Києва російський дипломат покинув Україну

Відео дня

У листі судді покликаються на Конституцію України та Закон «Про судоустрій і статус суддів». 

Також в ОАСК наголосили, що Конституція гарантує неможливість притягнення судді до відповідальності за прийняте ним рішення.

В Окружному адмінсуді Києва вважають, що переведення суддів із ліквідованих до новоствореного суду може відбуватися виключно на підставі та в межах рекомендацій ВККС.

Ліквідація ОАСК: що відомо

  • 13 квітня президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроект "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва".
  • В ОП зазначили, що ОАСК втратив до себе довіру через скандали з "плівками", корупцію пов'язаних осіб із забитими грошима сейфами і численних сумнівних рішень. Там також додали, що стара і неефективна судова система не здатна забезпечити запит українців на справедливість, вона втратила довіру громадян України і вимагає повного очищення.
  • Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк заявив, що президент нібито піддався на "маніпуляції окремих активістів", внісши до парламенту законопроект про ліквідацію суду.