Білий дім підтвердив заморозку 100 млн доларів допомоги Україні / фото УНІАН

США надали Україні $275 млн допомоги і пообіцяли додатково $100 млн, якщо Росія продовжить нарощувати війська вздовж кордону з Україною. 

Але, як заявив радник президента США Джо Байдена з питань нацбезпеки Джейк Салліван, "загроза вщухла", тому США заморозили виділення цих $100 млн. про це повідомляє The Washington Post.

Читайте такожМіноборони про начебто затримку США допомоги Україні: провокація Росії"США надали Україні допомогу в розмірі 275 млн доларів і пообіцяли виділити ще 100 млн доларів, якщо Росія продовжить представляти безпосередню загрозу, нарощуючи війська вздовж кордону з Україною. Враховуючи, що загроза ослабла, США заморозили ці додаткові 100 млн доларів", - пояснив він.

Відео дня

"Думка про те, що ми відмовляємося від будь-якої допомоги у сфері безпеки з боку України, просто нонсенс", – додав радник Байдена з нацбезпеки.

Салліван запевнив, що якщо Росія зробить агресивні дії знову, то США готові допомогти.

Американська військова допомога Україні: що відомо

18 червня видання Politico з посиланнями на чотири поінформованих джерела заявило про тимчасову зупинку США чергового пакету військової допомоги Україні, куди входить летальна зброя.

Водночас у Байдена чутки спростували.

21 квітня Комітет у закордонних справах Сенату США підтримав законопроект про партнерство з Україною з безпеки. Ним передбачено збільшення обсягів військової допомоги Україні до 300 млн дол., включаючи летальну зброю.