Скриншот видео

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне відео з'явилося в соціальних мережах.

На ньому якийсь чоловік заявляє, що представляє "інформаційний центр одеського підпілля" і зачитує текст. "Інформаційний випуск", за словами невідомого, присвячений роботі "одеських партизанів".

Читайте такожВ Одесі під час теракту біля будівлі управління СБУ пошкоджено понад 20 житлових будинків

Відео дня

Чоловік заявляє, що об'єктом для терористичного акту стала адмінбудівля СБУ у зв'язку з тим, що фахівці цієї служби впродовж 2014-2015 років затримали ряд осіб, "які не сприйняли Революцію Гідності і боролися з її наслідками у різний спосіб. Також повідомляється, що мета зловмисників – залякати співробітників СБУ, зокрема за те, що влітку було заявлено про ліквідацію так званого "одеського підпілля".

"Саме тому ми відправили в Одесу 40 кілограм вибухівки та констатуємо, що вантаж дійшов за призначенням", - заявляє чоловік. При цьому факт пошкодження житлових будинків, магазинів, офісів і будівлі міської лікарні «партизан» не коментує.

Як повідомляв УНІАН, близько 5-ї ранку 27 вересня до міліції надійшло повідомлення про вибух біля будівлі управління СБУ в Одеській області, розташованого по вул. Єврейській, 43. В будівлі управління було вибито шибки, пошкоджено двері, стіни. Крім того, серйозно постраждали будинки в прилеглих кварталах - житлові квартири, офіси, магазини, міська лікарня №5, а також припарковані поряд автомобілі. За фактом вибуху почато кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) КК України.

За попереднім висновком вибухотехніків, потужність саморобного вибухового пристрою становить від 5 до 6 кілограмів у тротиловому еквіваленті.

У СБУ не виключають, що вибух здійснила диверсійна група як помсту за активне виявлення і затримання сепаратистів і диверсантів у регіоні.

Навесні 2014 року якась група "партизани Одеси" в соцмережах взяла на себе відповідальність за вибух осколкової гранати на блокпосту, в результаті якого були поранені 4 людини, серед яких співробітник міліції.

У червні 2015 року якесь "одеське підпілля" заявило про свою причетність до вибухів двох рекламних білбордів в Одесі.