Солдаты / Фото УНИАН

Про це заявив в ефірі радіо "Свобода" речник Генштабу Збройних сил України (ЗСУ) Владислав Селезньов. За його словами, відповідне рішення Генштаб ухвалить після завершення військових навчань "Весняний грім-2016".

"За три місяці до лав ЗСУ військовослужбовців-контрактників вступило близько 18 тис. , це достатньо серйозна цифра. Буквально після завершення стратегічних командно-штабних навчань ми зможемо зробити висновки, чи потрібна сьома хвиля мобілізації і якщо так, то в яких обсягах. За нашими розрахунками, буде стояти питання щодо призову від 5 до 10 тис. громадян, але знову ж таки – лише в тому разі, якщо така потреба буде", – зазначив Владислав Селезньов.

Читайте такожПорошенко розповів, чому не оголосили сьому хвилю мобілізації

Відео дня

Раніше президент Петро Порошенко заявляв, що не ухвалив рішення про направлення до Верховної Ради законопроекту про оголошення чергової хвилі мобілізації.

Керівник Генштабу Віктор Муженко зазначав, що необхідність у черговій хвилі мобілізації залежатиме від кількості військових, яких приймуть на військову службу за контрактом.

Як повідомляв УНІАН, 29 березня набув чинності указ президента Петра Порошенка про звільнення в запас військовослужбовців, призваних під час четвертої хвилі часткової мобілізації.