Україна має намір увійти до ТОП-30 рейтингу Doing Business / фото agroportal.ua

Кабінет міністрів України ставить завдання покращити позицію України в рейтингу Світового банку Doing Business та увійти до ТОП-30 серед 190 країн.

Читайте такожУкраїна опустилася на 11 позицій у рейтингу простоти сплати податків

Про це на сьогоднішньому засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Відео дня

"Це важливо - максимально спростити роботу малого і середнього бізнесу, а Україна увійде до ТОП-30 країн світу в питаннях легкості адміністрування податків, наша мета - ТОП-30 у світовому рейтингу Doing Business", - заявив Шмигаль.

Крім того, за його словами, уряд продовжує обговорення питань зменшення податкового тиску на малий і середній бізнес, а також спрощення заповнення документів до контролюючих органів.

Прем'єр також нагадав про те, що Кабмін почав обговорення комплексної програми стимулювання вітчизняної економіки для подолання наслідків COVID-19.

Як повідомляв УНІАН, Україна піднялася відразу на сім пунктів у рейтингу Світового банку Doing Business-2020 та посіла 64-е місце серед 190 країн.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що його команда докладе максимум зусиль, щоб за 3-4 роки Україна увійшла до ТОП-10 рейтингу Doing Business.

Довідка УНІАН. Doing Business характеризує стан інвестиційного клімату в 190 країнах світу. Це результат щорічного дослідження, оцінює простоту ведення підприємницької діяльності. Світовий банк розраховує цей індекс з 2003 року за такими критеріям, як легкість відкриття бізнесу, отримання дозволів на будівництво, реєстрація власності, отримання кредиту, захист прав інвесторів, сплата податків тощо

Україна - один із лідерів за темпами зростання в Doing Business серед 190 країн.