Курс долара в Україні: чи варто бігти в обмінник / фото ua.depositphotos.com

Сьогодні ідеальний час для купівлі готівкового долара в Україні. Тому українцям варто купувати валюту, яка обов'язково принесе прибуток.

Таку думку висловив головний аналітик Міжнародної академії біржевої торгівлі Андрій Шевчишин. 

За його словами, розраховувати на швидкий заробіток від різниці курсів не варто, оскільки принаймні протягом найближчого тижня долар продовжить падати. 

Відео дня

Здешевлення долара, який станом на 31 жовтня вже впав нижче 40 грн/$, обумовлене закінченням терміну перших тримісячних валютних депозитів. Мова йде про придбання безготівкового долара з умовою розміщення його на короткотерміновому вкладі, яке Нацбанк дозволив на початку серпня. Люди почали забирати з банків придбані квартал тому долари і продавати їх, щоб заробити на різниці. Пропозиція доларової готівки на ринку збільшилася, а курс відповідно пішов вниз.

Проте експерт запевнив, що довгострокові інвестиції обов'язково принесуть чималий прибуток. За його словами, тенденція до зниження курсу долара не триватиме довго і рано чи пізно долар знову поповзе вгору.

"Цього просто не уникнути. Війна в самому розпалі і потребує від держави чималих витрат. Відповідно платіжний баланс України зараз стабільно від’ємний і найближчим часом це точно не зміниться", - зазначив Шевчишин.

Курс валют в Україні

24 лютого, у перший день повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну, Національний банк зафіксував офіційний курс на рівні 29,25 грн/дол. До цього моменту у Україні був плаваючий курс валют.

21 липня НБУ послабив офіційний курс гривні на 25% – до 36,57 грн/дол.

У проекті державного бюджету на наступний рік Кабінет міністрів передбачив середній курс гривні 42,2 грн/дол., а наприкінці 2023 року урядовці прогнозують його на рівні 50 грн/дол.

Станом на 30 жовтня у банківських обмінниках Києва курс гривні до євро становить 39,50 гривень, а долар - 39,75 гривень.

Вас також можуть зацікавити новини: